Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2018 17:47 - От Утре
Автор: justmel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 129 Коментари: 0 Гласове:
1



 Всеки се надява на ново начало. Всеки нов понеделник. Всяко първо число на новия месец. Всяка нова година. Понякога всяко едно утре, което бива отлагано с дни, седмици, понякога месеци, дори години. От утре ще започнем истински да живеем. От утре ще започнем да се храним правилно. От утре ще започнем да спортуваме. От утре ще започнем да бъдем добри към себе си и околните. От утре ще започнем да търсим нова работа, и нова любов, и нов живот. От утре ще бъдем щастливи, ще имаме вяра в себе си и живота. Пак от утре ще потърсим и може би открием себе си. И така до другото утре, до другия понеделник, до другия месец, до новата година. 

 

Всяка изминала година завуршва с куп обещания за следващата. Какви ще бъдем.
Какви няма да бъдем. В какво ще вярваме и в какво няма да вярваме. Какви принципи ще следваме и кои ще зачеркнем. С какви хора ще се обградим през новата година и кои ще изоставим там, в миналото. Онова минало което упорито се стремим да забравим, но стремглаво неимоверно много преиграваме в ума си чудейки се какво би било ако бяхме постъпили иначе. 

 

И посрещаме новата година изпълнени с вяра, че нещата ще са различни, че ние ще бъдем различни, че светът ще бъде различен. Посрещаме я с надеждата, че ни се дава пореден шанс, да започнем всичко от начало, на чисто, без разочарованията от онова минало и без страха от онова бъдеще. Поглеждаме безкрайно дългия си лист от нови обещания, написани в последния ден на старата година, обещаваме си че ще ги следваме всеки ден само за да осъзнаем на следващия, че промяната изисква прекалено много постоянство и всекидневни усилия. И едно по едно нещата от листа ни изглеждат по - маловажни и незначителни и непостижими. Защото така сме устроени ние хората, подсъзнателно се страхуваме от промяната. Страхуваме се какво ще кажат хората. Страхуваме се да не се провалим в усилията си. Страхуваме се да не бъдем разочаровани, и осъждани, и пренебрегнати, и отхвърлени. Страхуваме се да бъдем себе си, но се страхуваме да бъдем и някой друг. 

 

През новата година си пожелавам, за всички нас да бъдем смели. Пожелавам си без колебание да вършим нещата, които със сърцето си чувстваме, че са правилни. Пожелавам си да вярваме в живота и в това, че колкото и далеч да ни отведе, пътуването ще си струва. Пожелавам си да обичаме себе си такива, каквито сме. Пожелавам си да приемаме околните без да се опитваме да ги променим. Единствената промяна над която имаме контрол е промяната в самите нас. Не можем да направим всички хора щастливи, но можем да направим поне себе си. Нека бъдем добри. И здрави. Честита нова година - имаме още един шанс да постъпим правилно. 





Гласувай:
1



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: justmel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 10547
Постинги: 11
Коментари: 5
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930